test Kijk om je heen - Bewust Offline

Kijk om je heen

0

Het is niet alleen een heel goed advies, maar tegelijkertijd ook een waarschuwing. De taferelen zijn bekend, selfie sticks en naar beneden gebogen hoofden, druk bezig met het zoeken van het juiste Instagram filter. Of dat nu op het San Marcoplein in Venetië is of in het Haagse Bos. We lijken soms vaker te staren naar de wereld op het scherm, dan de wereld om ons heen. Ook op het station of in de winkelstraat wordt druk geappt tijdens het wandelen, winkelen, of tijdens wat we dan ook aan het doen zijn.

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat we dit niet altijd erkennen. We zien het wel, maar we zien het niet bij onszelf. Misschien ben je zelf ook weleens tegen iemand aangelopen terwijl je op google maps aan het kijken was of dat leuke restaurantje nu aan deze kant of aan de andere kant van de weg zat. Het ziet er misschien een beetje knullig uit als je zo tegen iemand aan botst, maar het ziet er al heel wat minder fraai uit als het een auto is waar je op deze manier mee in aanraking komt.

Over automobilisten zijn we het eens: offline tijdens het rijden! Het hangt zelfs boven de snelweg. Op de fiets daar vinden we het ook al gevaarlijk. Maar tijden het lopen, denken we daar eigenlijk weleens over na? Moeten we elkaar er op aanspreken als we te weinig op onze omgeving letten?

Te veel online zijn tijdens het lopen. Tja… Het is de vraag of dat wel echt een steeds groter gevaar gaat vormen in de toekomst. Maar het is wel goed om hier zo af en toe over na te denken, of om in ieder geval iets bewuster te zijn van wanneer je op straat bezig bent met je smartphone.

Sowieso is het mooi meegenomen als je daardoor iets bewuster wordt van je omgeving.

Lees hier meer over de Amerikaanse studie

Share.

Comments are closed.