test De ideale partner: de iPhone X - Bewust Offline

De ideale partner: de iPhone X

0

“We hebben altijd al een iPhone willen maken die één en al scherm is. Een iPhone waar je zo in opgaat dat je je er helemaal in verliest. Eentje die zo intelligent is dat hij reageert op een tikje, je stem of zelfs je blik. Met iPhone X hebben we dit doel nu bereikt. Welkom in de toekomst.”

Dit is de introductietekst waarmee de nieuwe revolutionaire Iphone X de wereld in geslingerd is. Voor een schamele 1159 euro ben je de trotse bezitter van deze allernieuwste smartphone.

1159 Euro…mijn hemel! Dat is nogal wat geld. Heb jij het ervoor over? Of ga je liever twee weken op vakantie naar de zon of, minder leuk, los je nog wat openstaande schulden in?

Het is ook nogal een telefoon, zullen velen zeggen. Tja, dat is het zeker. Revolutionair, spectaculair, een technisch hoogstandje en ga zo maar door. Ja, ook wij zijn fervente smartphone-gebruikers, maar we moet bekennen dat de promotietekst van de iPhone X ons lichtelijk beangstigd.

“Een Iphone waar je zo in opgaat dat je je er helemaal in verliest.” Verliezen we onszelf nu al niet in onze smartphones? Steeds meer mensen bewegen zich als zombie door het leven. We lopen wel buiten maar nemen de wereld alleen via onze schermpjes waar. Kijk eens om je heen in een restaurant of op het perron, hoeveel mensen praten nog daadwerkelijk met elkaar?

“Eentje die zo intelligent is dat hij reageert op een tikje, je stem of zelfs je blik.” Dat lijkt akelig veel op wat je eigenlijk van een partner of een goede vriend(in) zou verwachten. Gaan we nu massaal deze relatie aan met onze telefoon?

Misschien zijn wij wat terughoudend, maar het gaat allemaal best ver. Vergis je niet, wij zijn echt niet wars van ontwikkeling en gaan daar ook voor het grootste deel op een positieve manier in mee. Maar één worden met je iPhone, dat gaat toch best ver.

 

Share.

Comments are closed.