test BewustOffline steeds actueler! - Bewust Offline

BewustOffline steeds actueler!

0

De afgelopen weken was ons thema, BewustOffline, weer volop in het nieuws. Het initiatief 2BelminutenStilte riep voor dodenherdenking bijvoorbeeld op om ook de telefoon eens uit te zetten tijdens de 2 minuten stilte. Zelfs de drie grootste mobiele providers schaarden zich achter dit initiatief.

De laatste tijd is er in de media ook veel aandacht voor de worsteling van (jonge) ouders met het combineren van de opvoeding en het loslaten van de moderne gewenning om altijd online te zijn. Kinderen blijken (logischerwijs) niet echt te gedijen onder de halve aandacht die een smartphone tijdens de opvoeding kan veroorzaken. Met twee benen in de zandbak, maar met beide ogen op Facebook, dan ben je als ouder niet echt aanwezig voor je kind.

Op 2 mei 2016 stond er een interessant artikel in de trouw over het wegleggen van de telefoon tijdens het spelen met kinderen. De ouder moet ook in de omgang met telefoons voorbeeld zijn. Hopelijk komt dit artikel ook nog een keer vrij beschikbaar. We houden jullie op de hoogte! De krant Trouw publiceerde al vaker enkele artikelen over de frictie tussen smartphone gebruik en opvoeding. Lees hier een ouder, maar nog steeds relevant artikel.

Share.

Comments are closed.