test De privacy van je kind - Bewust Offline

De privacy van je kind

0

De recente hack bij Vtech, waarbij de accountgegevens van duizenden Nederlandse kinderen werden gestolen, deed ons denken aan een interessant artikel van de Correspondent. In eerdere berichten gaven we al aan dat ouders zich bewust moeten zijn van de verslavingsgevoeligheid van kinderen voor sociale media, maar ouders zouden ook extra moeten waken voor de privacy van hun kinderen. Tijdens onschuldige spelletjes op een smartphone of tablet kunnen er tientallen bedrijven meekijken naar alle verzamelde data. Deze data wordt gebruikt om op allerlei manieren gerichte advertenties te plaatsen.

Je kent het wel. Zoek maar eens een uurtje op internet naar bladblazers. Wedden dat je de komende dagen ongevraagd lastig zal worden gevallen door tuingereedschap.

Maar je wilt je kind de veelal gratis spelletjes ook niet onthouden en dat zal betekenen dat gegevens rond zullen blijven zwerven, ook op plekken waar je misschien niet wilt dat ze belanden. Of hier iets tegen is te doen, dat is een lastige vraag. Maar het is in ieder geval wel goed om je hier als opvoeder bewust van te zijn.

Lees hier het artikel

De Correspondent is bij uitstek een voorbeeld van de verschuiving van een offline naar een meer online bestaan, van een papieren naar een digitaal medium, maar het is belangrijk dat er ook online opgeroepen wordt tot meer balans; het siert de Correspondent dat het ook oog heeft voor een te veel aan online.

Share.

Comments are closed.