test Ambities concreet maken - Bewust Offline

Ambities concreet maken

0

Eerder stelden we Jos van der Burg voor, de architect en de geestesvader van BewustOffline. Het team van BewustOffline bestaat naast Jos uit nog een stel andere enthousiastelingen. Hieronder het verhaal van een van hen, Jort de Bosch Kemper.

“Toen ik 1,5 jaar geledenIMG_5208 Jos (lees hier zijn verhaal) leerde kennen was ik net binnen 48 uur van de drukte van Nederland naar de rust van Alora in Zuid Spanje gereden. Dat was een behoorlijke switch. Nu was ik wel eens op vakantie geweest, maar deze keer was het net iets anders. Ik ging 4 weken op het huis en de 7 honden van Jos passen, dus het is maar wat je vakantie noemt. Maar misschien belangrijker: ik ging na die maand niet meer terug naar mijn baan, want die had ik kort daarvoor opgezegd.

Bewuster leven in het algemeen en online in het bijzonder
Het gaf mij een moment om na te denken over van alles. Tijdens een van de gesprekken met Jos hadden we het over bewust(er) leven en wat, nog even los van het plan erachter, mijn ambities en dromen nu waren. Een van die ambities was, of eigenlijk is, het opbouwen van een plek waar mensen een moment zouden kunnen nemen om bewust te werken aan zichzelf, aan gezondheid, bezig zijn met sport en/of uiting geven aan hun creativiteit. Vooral bedoeld om weer terug te komen bij zichzelf, mede ingegeven doordat ik het gevoel had dat veel mensen, inclusief ikzelf, de regie over hun leven uit handen gaven aan wat anderen van hen vonden. Een van de facetten daarvan is materialistisch, uiterlijk vertoon en het ontlenen van eigenwaarde aan online identiteit. Het viel mij op dat ik bij het fietsen van een rondje door de duinen al bezig was met hoe dit eruit zou zien wanneer ik het op Strava en Facebook zou zetten en dat ik mijzelf ook wel eens schuldig maakte aan het posten van een net iets te fijn plaatje als ik ergens in de zon zat. Post ik dan nu niks meer op Facebook? Natuurlijk wel, maar in de beleving van het moment speelt dat geen rol meer. Bewuster omgaan met de balans tussen online en offline heeft er bij mij persoonlijk voor gezorgd dat ik bewuster leef in het algemeen: met meer aandacht voor gezondheid, meer aandacht voor de fysieke connectie en meer aandacht voor de natuur en mijn omgeving. Het internet biedt ons waanzinnig veel mogelijkheden en het laatste wat ik zou willen zeggen is dat we de stekker uit het internet moeten trekken, wel zou ik willen kijken hoe ik kan bijdragen aan meer bewustwording over het gebruik van het internet, social media en de mogelijke gevaren van (te) veel online ‘bestaan’.

Het concreet maken van ambitiesIMG_5147
Tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en praktische bezwaren, dus dat mooie plan van die plek in Zuid-Frankrijk is er nog steeds, maar staat even in de ijskast. Tijdens de gesprekken met Jos viel het woord ‘bewust’ echter zo vaak, dat Jos mij vervolgens deelgenoot heeft gemaakt van zijn idee voor BewustOffline. Het idee was duidelijk, maar het bleek lastig om vanuit Spanje, waar dit idee rond een kampvuur was gegroeid, een en ander op te tuigen in Nederland, waar de doelgroep zit.

Binnen BewustOffline zie ik het als mijn voornaamste taak om de ambities van BewustOffline in te kaderen en tastbaar te maken. Na het opstellen van het plan van aanpak heb ik mij afgelopen zomer gestort op het opzetten, vullen en beheren van de website die we 1 september 2015 hebben gelanceerd. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar een geschikte producent voor de door Jos bedachte en ontworpen BOx die momenteel wordt ingezet bij de eerste campagne voor gezinnen. Op dit moment werk ik de plannen uit om ook andere doelgroepen (horeca, bedrijfsleven, onderwijs) te bereiken.”

Share.

Comments are closed.