test 13 en verslaafd aan je iPhone - Bewust Offline

13 en verslaafd aan je iPhone

0

Op welke leeftijd geef je je kind zijn of haar eerste slimme telefoon? Wat zijn de afspraken die je met je kind maakt over het gebruik ervan? En hoe ga je als ouder om met de (eventuele) negatieve gevolgen zoals beschreven in dit artikel van Sage Nuessle?

playground-not-available-on-the-app-store2

Sage beschrijft hoe zij, nadat zij haar eerste iPhone kreeg op haar 13e, binnen korte tijd volledig verslaafd was aan haar iPhone en de toegang tot verschillende social media. Een groot deel van haar (zich op die leeftijd ontwikkelende) zelfbeeld werd afgemeten aan het (overdreven?) positieve beeld dat anderen via de apps op haar telefoon aan haar lieten zien, met als gevolg dat haar eigenwaarde behoorlijk daalde. De verslaving leidde tot isolatie van haar familie en vrienden en uiteindelijk tot serieuze depressiviteit voordat Sage zich realiseerde dat het beter was de iPhone links te laten liggen.

Hopelijk vergaat het niet iedere tiener met een iPhone op deze manier, maar er liggen wel risico’s op de loer. De komende maanden zullen we via onze eerste campagne een aantal gezinnen met kinderen ‘volgen’ waar het gaat om het gebruik van (o.a.) (slimme) mobiele telefoons in het daaglijks (gezins)leven. Zijn er afspraken over het gebruik? Leidt het online zijn bij tijd en wijlen tot spanningen? En hoe wordt daarmee om gegaan?

Lees het volledige artikel hier.
Kijk hier voor meer informatie over onze campagne.

Share.

Comments are closed.